tisdag 26 januari 2010

Happy Fridays

Från och med februari så ska jag vara ledig varje fredag under 2010. Jag ska börja med ett mastigt, men roligt forskningsarbete. Jag ser verkligen fram emot att få packa mackor och kaffe och sitta hela dagarna på biblioteket. Det ska bli så mysigt.

måndag 25 januari 2010

Ett eget liv

Jag är snart 40 år. Jag tycker att jag har rätt till ett eget liv som jag har rätt att skapa själv. I helgen hände något som gjorde mig väldigt ledsen. Jag tycker att människor borde ägna sig åt sin egen oro innan de försöker styra andra människors liv. Urk! Jag försöker skaka av mig det här nu.

lördag 16 januari 2010

Femåringar - you have to love them!

Alltså, det kommer ett antal femåringar hem till ens femårings kalas. Alla har värsta galablåsorna på sig + att de har små festskor i en påse med sig. Killarna kommer i jeans och tröja. Jag är imponerad över att de ens kommer!

De är urgulliga hela tiden. Tjejerna kastar sig över småprylarna och dockorna - Storebro Herr A har ställt ut två lådor med bilar som killarna kastar sig över. En sak fick dem att förena sig - plastdjuren. Små djur går tydligen hem i båda lägren.

Jag är förvånad att jag har närt en sådan flickig tjej och en så pojkig pojk vid min barm - och allt prat om att det INTE skulle vara medfött försvinner snabbt ut genom fönstret i vårt hem. För Herr A tittade kanppt aldrig åt dockan vi köpte honom, medans Lilla H höll på att få en hjärnblödning av lycka när hon var 11 månader och fick en docka i julklapp. Lilla H var sådär intresserad av den lilla fjärrstyrda bilen hon fick i jukklapp medans Herr A genast funderade ut hur allt fungerade.

Sociala varelser - vi? Mnja ...

Lilla H fem år


Jag kan knappt fatta att hon är fem år. Min fina underbara dotter. Jag är så stolt över henne ...

måndag 11 januari 2010

Ensamtid

För första gången på nästan sex månader har jag två kvällar helt själv. Det känns oroande och skönt på samma gång. Jag är egentligen väldigt bra på att vara ensam. Har inga problem med att gå på bio eller restauranger själv. Men nu känns det konstigt. Jag har träffat någon som jag tycker väldigt mycket om. Någon som redan har växt fast vid mig.

Jag ska passa på att ge mig själv en välförtjänt vila. Imorgon fyller min älskade älskade Lilla H fem år. Hon är på Kanarieöarna utan mig och jag saknar henne något så fruktansvärt. Det kanske är därför som jag känner en stor ledsen klump i mitt bröst just nu.

torsdag 7 januari 2010

Glitterscenen och boktjuven

Jag har inte riktigt kommit igång med min läsning. Eller förresten - jag läser Boktjuven nu och den är riktigt bra. Men jag har lovat mig sälv att jag ska läsa färdigt Glitterscenen snart... jag har nog aldrig läst så här lite. Känner mig lite frustrerad över det. Det är så många tankar som tar för stor plats i mitt huvud nu.

A good riddance to 2009

Jag kan summera 2009 som ett lågvattenmärke i mitt liv. Trots en rejäl upphämtning från och med augusti så landar jag ändå på en ganska usel siffra. Därför borde det inte vara så svårt att förutspå att 2010 kommer att bli bättre.

Sååå - på med mammeluckerna för nu ska jag ge mig in i det här nya året med hull och hår!