fredag 26 februari 2010

Lyxliv...


Halv nio är jag vid Satadsbiblioteket... de öppnar nio. Så nu sitter jag på Nancys och dricker kaffe och läser... Jisses, vad bra jag har det just i det här ögonblicket!

torsdag 25 februari 2010

Det är inte bara jag...

...som får psykbryt. det går tydligen i arv. Idag när vi var och skrev kontrakt med köparna av vårt hus, så fick Lilla H ett psykbryt när vi skulle gå därifrån. Hon har varit väldigt sjuk den här veckan och var tvungen att följa med oss på kontraktskrivningen. Hon fick sitta och titta på Koalabröder en trappa upp. det blev tydligen för mycket för henne. Huddinges mäklare måste ha höjt ett ögonbryn eller två när hon bröt ihop ... stackarn. Dessutom glömde vi hennes ständige följeslagare när hon är sjuk - vattenflaskan. Ve och FASA. Men sen blev det bättre.

Nu äär det alltså klart. Någon annan liten familj ska flytta in i vårt hus. Det äär givetvis med blandade känslor. Vi har jobbat så mycket på huset - våra barn föddes in i det här huset ... men om jag slipper se en spackelspade så länge jag lever så är kommer jag inte att gråta floder precis.

Nu börjar snart kapitel tre i mitt liv ...

fredag 19 februari 2010

Tacka vetja tulpaner!

Hela dagen har jag städat och fejjat i huset inför visningen på söndag (fast vi hade en pytteliten visning idag för en kund som skulle bort på söndag). Phew vad mycket jobb det är. Jag får skämmas, men många ytor i källaren har inte sett en våttrasa sedan jesu tid. När vi tog över huset så var det så mycket som skulle göras att vi inte haft en suck att ägna oss källaren. Det märktes. Jisses. Jag träffade även på en spindel som var lika stor som Aragon i Harry Potter. Jag är glad att jag lever.
På alla homestylingbilder ser man alltid den eviga liljan. Nä, tacka vet jag tulpaner. Ikväll köpte vi röda tulpaner till köket - som har rött kakel och vita till vardagsrumemt - som har vita väggar. Det och tända ljus ska nog bli finemang. Håll tummarna på söndag och måndag.

tisdag 16 februari 2010

Säng säng säng

Nu har jag ätit middag i sängen. Känner mig helt utslagen, men kanske att aptiten håller på att komma tillbaka. Jag längtar tills våren kommer. När jag var i London förra helgen så fick jag världens vårkänslor ... vi kunde sitta ute och ta ett glas vin och sola näsan. Ingen snö så långt ögat kunde nå. Dessutom fick jag chansen att gå i härliga bokaffärer. Vilka underbara bokaffärer det finns där... wo-ho! Såååå... mera London framöver hoppas jag.

torsdag 11 februari 2010

Usch och fy och blä!

Jepp... den kom som ett brev på posten - kräksjukan. Herr A var sjuk i går och nu är det min tur. Jag som trodde att jag skulle slippa.

I övrigt så fick jag omslaget till pocketen på Nattfjäril igår och det var så fint, så fint. Blev lite kär ... nästa vecka har vi visning på huset och det är med både sorg och lättnad som det ska säljas. Hoppas att det blir några trevliga och lyckliga som köper det.

måndag 1 februari 2010

Konstiga saker som kan hända

inatt vaknade jag av att min käke hade gått ur led. Läbbigt! Det hela kommer sig av att jag som tonåring spelade fotboll och en gång sköt tränaren en superduperhård boll rakt i min fejja - varav min käke hoppade ur led. Jag vet - sport ÄR farligt. Den hoppade tillbaka av sig själv, och de enda men jag har haft sedan dess är att det knakar väldigt mycket när jag ska äta äpple och sånt där.

Men alltså inatt, av någon anledning, vaknade jag av att det gjorde väldigt ont. Som den rådiga människa jag är somnade jag genast om - bättre medicin finns inte och imorse hade den hoppat tillbaka igen. Hoppas nu att den håller sig på plats ...