söndag 9 maj 2010

lördag 8 maj 2010

Adam Sandler forever

Jag vet inte vad det är, men ända sen jag jag såg Punch-drunk love med Adam Sandler har jag en soft spot i hjärtat för honom. Till och med hans mediokra filmer som 50 first dates m.fl ser jag med glädje. Antingen är det något allvarligt fel på mig eller så har han något speciellt. Iallfall så har han fått mig att börja gilla tramsfilmer väldigt mycket. Can't help it. Det är som ett gift. Min sambo tittade misstroget på mig när jag köpte Blades of Glory och skrattade mig fördärvad igenom hela filmen. Jag tror att det blev för många år med Truffaut, Bergman, Fassbinder och gänget ... Jag menar - har ni sett Andrei Tarkovskys Stalker? Väldigt bra flm - men vem orkar se den efter en dag med fem barn, disk, tvätt, matlagning, jobb och försök till romanskrivande? Nä, Adam Sandler, Will Ferell (älskar Stranger than fiction) Jack Black, Owen Wilson m.fl (hm, varför blev det plötsligt bara killar uppräknade - plötsligt minns jag inte en enda kvinnlig komedienne à la Madeline Kahn).

torsdag 6 maj 2010

Holy Moly!


Jag har läst en väldigt bra bok - Utrensning av Sofi Oksanen. Jag har läst hennes båda andra tidigare, men den här är överlägset bäst. Jag erkänner att Estlands historia är ett stort svart hål för mig. Ruskigt att tänka på att de hade det sådär ända till 1991. Läs den för hela friden!

Nu är vi ÄNTLIGEN klara med att tömma huset. Igår var en städfirma där och imorgon lämnar vi över till de nya ägarna. Vilken märklig, tom känsla som bor i mig just nu. Fy bubblan ...