tisdag 28 oktober 2008

Middagsfrid - premiär!

Ikväll kom första leveransen från Middagsfrid. Så på menyn den här veckan står:

- Saffransfiskgryta
- Varm auberginesallad med fetaost och senapsmorötter
- Vietnamesisk kycklingwok
- Gratinerad blomkål med bacon

Det mesta är ekologiskt och varorna var i toppskick!

Äntligen Murakami!

Jag har haft så mycket att läsa, att jag inte har hunnit titta på mina nyinköpta Haruki Murakami-böcker. Men igår slängde jag ner Kafka på Stranden i väskan när jag rusade till jobbet.
Det är något speciellt med böcker som man bara flyter in i med en gång - och så är det med hans böcker. Jag har läst två av honom tidigare. Sputnik Sweetheart (med det underbara omslaget) och Norwegian Wood. Gillade Sputnik mest.

Det bästa med att pendla till jobbet (och det enda som är bra med att pendla?) är att man hinner läsa. Just nu lyssnar jag på Ane Bruns Changing of the Seasons (om och om igen. Jag tycker att The Fall är bäst, men efter den kommer The Puzzle: http://se.youtube.com/watch?v=ILrYfkgtObo) och läser Kafka på stranden - en oslagbar kombination!

måndag 27 oktober 2008

Renoveringsrapport

Urk - det känns just nu som om att jag inte gör något annat än att hålla på att fixa i barnens rum. Förhoppningsvis så är vi på slutklämmen nu. Ikväll ska jag foga taklister och måla tak. När allt är klart så vill jag fira.

Men vi var på Babs och åt god mat i fredags och gick sen till underbara Sturebiografen och såg Vicky. Christina. Barcelona. Den var helt okej - bättre än Woodys senaste filmer.

onsdag 22 oktober 2008

Läsa läsa läsa

Jag är läshungrig och har massor med böcker som bara ligger och väntar. Jag har nästan läst klart Stjärnans ögonblick av Clarice Lispector, som har varit en fantastisk läsupplevelse. Nu har jag fått mersmak på hennes böcker.

Av P och E fick jag låna ett helt gäng böcker som verkar spännande - bland andra den omtalade Amberville av Tim Davys. Jag tar gärna emot lästips!

måndag 20 oktober 2008

En dålig dag

Det här med att ha hantverkare hemma är verkligen dubbelt. Å ena sidan så är det skönt att någon som gör allt åt en, å andra sidan så måste ALLA hantverkare gnälla på jobb som gjorts tidigare. Så står man där och ser ut som en idiot. Hallå - jag är INTE en legitimerad elektriker och har ingen aning om hur jag ska kunna bedöma andras jobb.

Det är också jobbigt att jag under min heliga lediga skrivardag måste ha bank- och skruvljud samt knorrande från elektriker i öronen hela tiden. Usch - det blir en riktig gnälldag känner jag.
Men det var trevligt att få talboksmedel i lådan i morse. Tack för det! Enda ljuspunkten i dag - hitills ...

fredag 17 oktober 2008

Fredag hela veckan

Eftersom jag är ledig alla fredagar, så önskar man ibland att alla dagar var fredagar. Men man hade tyvärr blivit olidligt uttråkad. Men man måste ju drömma. Som till exempel så drömmer jag om att ha ett hus i ett varmt land, ett större hus här hemma, en hantverkare som gjorde allt jobb gratis, en gourmetkock i köket som fixar all mat, och någon som kan plocka upp alla strumpor som verkar föröka sig och sprida sig över huset. Drömmar ...

Jag och H har precis bakat en äppelkaka, och nu doftar huset underbart. Jo, en annan sak som vi har gjort för att förenkla vardagen lite. Vi har börjat prenumerera på Middagsfrid, http://www.middagsfrid.se/. Men vi har inte fått första leveransen ännu. Det blir spännande att se hur det funkar.

lördag 11 oktober 2008

Vacker utan spackel

Idag började vi dagen med att spackla i barnens rum. Sedan hämtade vi upp syster H och systerdotter L och åkte till IKEA. Hon är en så himla mysig bebis - dessutom blir hon alldeles glad när man sticker fram sin nuna. Efter IKEA var det storhandling som gällde, sedan hem och laga smarrig middag. Nu sitter vi i soffan och smuttar på lite vin. Man kan ju lugnt säga att man är lite mör. Imorgon hägrar slipning och kanske målning. När barnens rum är klara - då måste vi fira!

fredag 10 oktober 2008

En bra dag

Idag har varit en bra dag. Barnen var gulliga i morse. Jag har fått mycket gjort på boken idag. Sen god indisk middag på Happy India på Söder. Vad mer kan man begära?

söndag 5 oktober 2008

Drömmar

I natt drömde jag att vi skulle råna en bank på 40 000 pix, iförda tempelriddarrustning (och jag har inte ens sett Arn! Fast jag hade lite mer känsla av Monthy Pyton när jag vaknade). Och nu ser jag Dick och Jane på tv. Jag anar ett mönster - är det en liten rädsla inför finanskrisen?