söndag 30 november 2008

Bryn Christopher

Den här är egentligen helt otippad för mig - men jesus vad bra den är! Den går på repeat här hemma (och snart blir väl resten av familjen galna - men är man av en obsessed natur så är man (gäller främst musik, böcker och film tack och lov).

http://www.youtube.com/watch?v=vJ4SSAMTdX4

I fredags var jag ute med goda vänner och åt middag - det var fantastiskt trevligt. Vi var på Samborombon i Gamla Stan - och att bara vara där när det börjar luta mot jul, är ju bara det en stämningsförhöjare. Snart ska jag dit igen - vi ska äta "julmiddag" med jobbet på 19 glas. Där har jag inte varit, men det verkar vara ett supernajs plejs. Kolla in www.19glas.se.

Usch, nu är det att betala räkningar som gäller. Huvaligen...

onsdag 26 november 2008

Stalins kossor

Två böcker ligger och väntar härhemma (egentligen fler, men de här var tvungna att gå före i kön - dels för att jag blev så sugen på att läsa dem, men även för att de är biblioteksböcker). Böckerna är Baby Jane och Stalins kossor (hur bra är inte de titlarna?). De är skrivna av Sofi Oksanen. Jag såg ett reportage om henne på Babel och tänkte att det verkar vara något som passar mig. Hon ligger på Bazar Förlag här i Sverige (jättefina böcker - snyggt format). På Bokus kan du läsa ett provkapitel.

http://www.bokus.com/b/9789170281051.html?pt=search_result

Sofi Oksanen själv hittar du bl a på hennes Myspace eller hennes finska hemsida.

Jag återkommer med läsrapport!

söndag 23 november 2008

Underbara Anna Ternheim

Länkhttp://www.youtube.com/watch?v=VwgdFMnkAKE

Trött, trött, trött

Så fort vi inte har barnen, jobbar vi på att deras rum ska bli klara. Just nu håller vi på att regla upp deras garderober och göra hyllplan. Slipa, måla, såga ... Det gäller att inte ge upp, så att alla smådetaljer glöms bort. För låter man dem vara ett tag, slutar man se dem. T ex har vi efter sju år, äntligen satt upp en taklist i sovrummet som har saknats där.
Utöver det så försöker jag skriva färdigt min bok. det är väldigt lite kvar nu. Tror jag.

I går var jag tvungen att hoppa över en väldigt trevlig fest som jag hade sett fram emot. Det har blivit lite för mycket på sista tiden ... Men det ser iallfall ut som om att barnens rum kommer att vara helt färdiga till jul.

tisdag 18 november 2008

Författande

När jag började blogga så tänkte jag att jag skulle försöka skriva lite om min skrivarprocess, mitt skrivande och hur min hjärna funkar när jag skriver. Men nu när jag försöker skriva om det så kan jag inte. Det känns alldeles för nära för att jag ska kunna skriva om det här. Det kanske släpper när boken är klar ...

Jag har börjat tänka på nästa bok. Den rör sig sakta framåt i min hjärna.

Just nu upptas min lediga hjärntid till 50% av min nuvarande bok. Jag tänker på hur det skulle bli om jag gör än si, än så. En av mina bästa egenskaper när jag skriver är att jag (nästan) aldrig tröttnar. Jag kan läsa min text, om och om igen. Jag gör likadant med mina favoritböcker - jag kan läsa dem i princip hur många gånger som helst.

torsdag 13 november 2008

Fest på förlaget

I kväll var jag på fest på förlaget, och det var trevligt att se de nya lokalerna och min förläggare. Och min vän Anna T förstås. Dessutom ser det ut som om jag kommer att få en ny redaktör till min nästa bok.
Jag gick dock tidigt eftersom det har varit en busy day idag - vernissage på dagis och allt (lilla H är så duktig).

Nu sitter vi och tittar på Min brors flickvän (VEM ger filmer titlar i Sverige?). Precis en sån där lagom film som man kan se om, och om igen. Och med underbara Juliette Binoche!

tisdag 11 november 2008

Ljuslampa sökes

I tv-serien Men in Trees, har polischef Celia en ljuslampa som hon sitter framför och laddar batterierna med - I want! Det blir mörkt ute alldeles för tidigt. Genast blir jag trött och går och gäspar på jobbet som en annan sengångare. Men nu ska jag snart träna och det kanske livar upp en smula (bah!).

måndag 10 november 2008

Städandet

Varför tar det aldrig slut? Varför kan man inte bara städa en gång för alla och sedan aldrig mer? Som i den där gamla sagan "Bord! Duka dig!, så skulle man bara kunna stiga innanför dörren och utropa "Hem! Städa dig". I wish!
Istället blir man anfallen av dammråttor när man kommer hem - de förökar sg och jag svär på att jag hör dem viska om myteri på kvällarna.

fredag 7 november 2008

Korr, korr, korr

I dag har jag gått igenom alla korr i min bok, och startat en ny omläsning (för säkert 20:e gången). Det är mysigt att sitta vid köksbordet och läsa, skriva, läsa, skriva.

Sen rostade jag kastanjer, gjorde risotto och hällde upp en martini tills min äkta hälft kom hem från jobbet.

Har precis fått veckans meny från Middagsfrid - inte så dumt, va?

Gyllene fisksoppa, Kalkon Chop Suey, köttfärsbiff med tomatsås samt ugnsrostade grönsaker, halloumi samt omelettpannkaka.


torsdag 6 november 2008

Mmm... helg!

Sitter och tittar på Evas superkoll med A. Lilla H är däruppe och tvättar sig, för hon har varit så busig och ritat sig med rosa och lila tuschpenna i hela ansiktet och på händerna. Inte undra på att det var så tyst när jag lagade mat. Suck!

Det är skönt att vara ledig fredagar. då kan man sitta länge vid frukostbordet och dricka kaffe och lyssna på morgonradio. Imorgon ska jag laga risotto och rosta kastanjer i ugn. Mumsfilibabba ...

måndag 3 november 2008

Solsemester

Nu har vi äntligen bokat resa till Kanarieöarna. För några år sedan hade jag rynkat på näsan åt en sån resa, men nu är det annat ljud i skällan. När man har småbarn är det så skönt att kunna flyga, under relativ kort tid, till ett varmt och skönt land. Det här blir tredje året i rad som vi åker dit. Men det är farligt att vänja sig vid sånt här.

När barnen är lite större kan vi göra lite längre resor.

Mitt mål är att min bok ska vara färdig då, så kan man ägna semestern på att dra upp linjerna till nästa bok. Och läsa mycket, mycket, mycket. Äta gott och dricka gott hör förstås också hit!

lördag 1 november 2008

Höststädning

Höststädning - först drar man sig för att göra det, men när man väl gör det så känner man sig så bra sen. Vi gick ut efter lunch tillsammans med barnen. Det var fantastiskt fint väder (till skillnad från i går) och jag började med att röja i förrådet så att vi skulle kunna få in alla utemöblerna. Barnen satt och grävde i en stelfrusen sandlåda.
När vi var nästan klara så kom syster H med man och barn och det blev trevligt fika (som lilla H hade valt när vi var och handlade på förmiddagen - vaniljmunkar).
I torsdags åkte vi en tur med Birka Paradise och det var faktiskt väldigt trevligt. Men det brukar det ju bli med gott vin och god mat + trevliga vänners sällskap. Dessutom var det ett fräscht fartyg - trots gubbarna i 50-årsåldern som ropade "visa pattarna" efter L och M.
Barnen var överlyckliga och ville helst bara vara i hyttarna eftersom det var så mysigt.

Nu är det bara röjning av hemmet, som jag för tillfället har döpt om efter min favoritserie "Helt hysteriskt". Det blir så när man har haft byggplats i sitt hem i ett halvår. Det är inte kaos och katastrof än - men ge det ett par månader till så är vi nog där. Men min intention är (som vanligt) att allt ska vara tip top till jul (Tomten - jag önskar mig ordning och reda i julklapp!)