lördag 31 januari 2009

Yummy



Är på fest hemma hos Ingeborg "Flingan" Andersson. Väldigt trevligt.

fredag 30 januari 2009

Happy Friday!

Tjohoo - det är fredag. Jag gick förbi Hötorgshallen och köpte med mig lite god mezemat hem, och sitter nu i soffan med ett glas rött och bara slappar ... yummy.
I dag ringde också fotografen som fotade mig till förlagets katalog förra gången. Nu är det dags för nästa katalog. Det ska bli roligt. Vi pratade lite om bra miljöer, så vi får väl se var vi hamnar. Jag får kolla om jag kan lägga upp dem på bloggen sen.

onsdag 28 januari 2009

Walking down memory lane

Jag håller på att titta på gamla musikminnen. Oj, oj, oj. Förlåt - men jag kan inte hjälpa att jag var tonåring på 80-talet. Jepp - jag hade mintgrön Tacano-overall, tuperad lugg (jag ska leta fram bildbevis) och gräslig musiksmak. Här är ett litet smakprov:

http://www.youtube.com/watch?v=WlYt8tvuB64

måndag 26 januari 2009

Forskning

Liksom jag gjorde till min första bok, har jag gjort en hel del forskning till min nya bok. Att ta reda på fakta är ibland lika roligt som själva skrivarprocessen. Tänker ibland på när jag skrev mina uppsatser i Litteraturvetenskap. Samtidigt som det var en olidlig stress, så var det också väldigt roligt (min c-uppsats skrev jag om Anna-Clara och Thomas Tidholms Kaspers alla dagar. Min professor kallade den "skitbok". Sånt man fick fajtas med när man ville skriva om barnlitteratur).
Jag vet vad jag vill skriva om i min tredje bok - återigen krävs det en hel del forskning. Jag ska ta någon månads paus innan jag sätter igång. Frågan är bara när jag ska hinna. Förra året arbetade jag 75% för att kunna skriva en smula vid sidan om arbetet. Nu ska jag jobba 90%, men min "lediga" 10% går åt till att vara med barnen. Om någon har ett fett tips på stipendier så är det bara att säga till.

lördag 24 januari 2009

Kusin Vitamin


Vi sjunger barnvisor hos kusin vitamin ...

fredag 23 januari 2009

Prick och Fläck som klippdockor


Jag GILLAR verkligen Lotta Geffenblads barnböcker. Hon har sån suverän känsla för material. På BonnierCarlsens hemsida kan man ladda ner klippdockor av Prick och Fläck.

Bokskörd


Tack och lov för böcker när man är sjuk. Fick bokpaket från Bokus igår. Har börjat på Vallgrens, men det blir mest att spela spel och pyssla med sjuka barn.

Mamma prinsessa


Lilla H har ritat sig själv och mig som prinsessor. Jag är den bruna ... visserligen var vi nyss på Kanarieöarna. men där lyckades jag bara komma upp i en lätt beige ton.

torsdag 22 januari 2009

A sick, sick day



Barnen är återigen sjuka. Själv känner jag en annalkande förkylning krypa sig på. Helst av allt skulle jag vilja gå i pyjamas hela dagen, men kan inte. Kan inte stå och laga mat till barnen iförd pyjamas – det går bara inte. Så jag får göra en kompromiss – mysbyxor.
Spenderade morgonen, under tiden barnen spelade Bolibompaspelet, med att titta på Bringing Up Baby (1938) med Katharine Hepburn och Cary Grant. Jag ÄLSKAR den. Kathatine Hepburn är suverän i den rollen. Nu måste jag rota i mitt filmotek efetr fler gamla godingar. Why not lite Film Noir?

onsdag 21 januari 2009

Sol!


Solknarkaren behöver sin fix. Utsikt från mitt jobbfönster...

söndag 18 januari 2009

Barnkalas avklarat - check!

Lilla H har haft barnkalas. Jag är helt slut. Sitter som en gammal urvriden disktrasa i soffan och kan inte annat än att se på top model med ett glas vin i handen. OH. MY. GOD. Hur kan man bli så slut av några få barn? Hur GÖR dom som jobbar på dagis?
Fiskedammen blev iallafall succé med prinsesskronor till flickorna och vattenspel till pojkarna (var tog genustänkandet vägen?).

Nu när jag har lämnat in mitt manus till förlaget känner jag en enorm tomhet. Jag har en idé till nästa bok, men kan inte börjar med den ännu. Måste få den andra ur systemet först ...

fredag 16 januari 2009

Mobilbloggare


Jag har blivit mobilbloggare. En typisk kväll framför teven, datorn i knät...

onsdag 14 januari 2009

Visst finns det gudar i Alabama



I går var jag på bokcirkelträff. Som alltid väldigt, väldigt trevligt. Den här gången hade vi läst Joshilyn Jacksons Visst finns det gudar i Alabama. Det är visserligen en bladvändare, men ingen bok som kommer att lämna något bestående intryck på mig. Den var okej, men inte mer än så. Däremot en perfekt semesterbok.
Det blev dock en intressant diskussion om att tala sanning ...

söndag 11 januari 2009

Jag – en solknarkare!

Nu är vi tillbaka från Puerto Rico, och jag måste erkänna att jag fantsierade om att stanna kvar där och leva på korgflätning och fantasilös akvarellmålning som man kan sälja till dumma turister för en förmögenhet. Men, nej ... här kommer iallfall bildbevis – lite kanariekitsch, men väldigt, väldigt härligt.