fredag 24 april 2009

Prerafaeliterna

Just nu känns det inte som att jag har något att blogga om. Jag har inte tittat på någon bra film , inte läst någon underbar bok. Det mesta i mitt liv handlar just nu om logistik. Fixa det, ordna det, städa där, städa här, jobba, vara med barnen, laga mat, tvätta, städa igen ... you know the drill.
Men på lördag ska jag gå på en (förhoppningsvis) mycket spännande utställning på Nationalmuséet – Prerafaeliterna. Den hemliga konstnärsgruppen som bildades i London 1848 som en revolt mot rådande konstideal. Prerafaeliternas bilder upprörde samtiden och fascinerar än i dag (okej, den där texten snodde jag från deras hemsida). Jag tror att det är en utställning som passar mig som handen i handsken. Den övriga helgen kommer att gå åt till att göra de sista korren av min bok. På måndag morgon ska förlaget ha den.

söndag 19 april 2009

Mitt bredband suger

Arrrrghhh. Just nu hatar jag vårt bredband hemma. Köpte precis även ett mobilt bredband och upptäckte att det gick snabbare än vårt påstådda 24 mbit. Det är för att vi har ett uråldrigt hus och första jacket inte är som ett första jack ska vara. Suck ...

lördag 18 april 2009

Friidrott


Lördagar är fridrott för herr A. Man ser hur han riktigt njuter av att få springa av sig. Jag är väldigt imponerad av hur Huddinge IF sköter allt. Och alla föräldrar som ställer upp.

onsdag 15 april 2009

Byta liv

Ibland skulle jag vilja byta liv med någon. Inte vem som helst såklart - hallå - jag har ju lite krav. Men just nu finns det en alldeles utmärkt snart 38-årig kropp här om någon känner för att byta. Önskas: Lite glamour och flärd, guld och gröna skogar, en fin gräddhylla - varför inte! Släng in lite värme och sol, paraplydrinkar. Ansökningar mottages inom snar framtid. En väldigt snar framtid.

tisdag 14 april 2009

Lika som bär


Hur lika är inte de här två? Maria Wetterstrand och skådespelerskan Elaine Cassidy.

söndag 12 april 2009

Ett flås närmare beach 2009


idag chockade jag mig själv med att jogga. Okej, jag gick mest, men ibland sprang jag. Det är underbart väder och jag sprang längs Mälarstranden. Lovely.

onsdag 8 april 2009

Korr, korr, korr



Där ligger det - manuset. Nu ska jag korra och sen blir det ytterligare en korrläsning och efter det är det klart! Känns ofattbart på något sätt. Jag spenderar kvällarna med att fundera på nästa bok. Hmmm...

söndag 5 april 2009

En oanad skatt



På en sen tur på bokrean köpte jag tre stycken av Marguerite Duras böcker till det fabulösa priset 50 kr styck. VILKEN SKATT! Varför har jag inte läst hennes böcker tidigare? Jag läste Älskaren när filmen kom (som jag tyckte väldigt mycket om), men inte anade jag detta otroliga författarskap. Så nu ska jag bege mig ut efter så många av hennes böcker som möjligt. Nu har jag slukat Emily L. och Lol. V. Steins hänförelse och har precis lagt ner Smärtan i min väska.
Hennes språk vibrerar av undertryckta känslor och kvinnorna trampar hela tiden på gränsen till vansinne. Det fyller mig på något oförklarigt sätt med en känsla som jag har saknat. Jag stjäl ett av Duras uttryck och bestämmer mig för hänförelse.

lördag 4 april 2009

Vår i vår trädgård


Vi har precis varit ute på en liten cyckeltur med barnen och hunnit fika i trädgården. Nu klättrar barnen i äppelträden. Det är underbart väder och man blir helt lyrisk.

fredag 3 april 2009

What's not to like?



Jämför med bilden från den 24:e mars - so what's not to like? Härligt, härligt, härligt. Får man gråta nu?