söndag 26 juli 2009

Semester


Aldrig har en semester försvunnit så snabbt som den gjort i år. Pffft. Och den där riktiga högsommarvärmen har jag inte riktigt fått känna på. Jag hoppas den kommer när jag ska resa till Grekland i september. Min pappa fyller 70 år (!) och jag och min syster har bjudit honom till det förlovade landet. Då ska jag bara ligga vid poolen och läsa och gosa med min systerdotter kusin Vitamin och se till att min pappa har det bra. Är det någon som har några bra lästips till en Greklandresa?

The Little Stranger


Jag har läst alldeles för lite i sommar, men jag hann iallfall läsa The Little Stranger av Sarah Waters. Väldigt efterlängtad av mig. Hon har en ovanlig berättartalang. Hon gör det med ett driv som gör att man ogärna lägger hennes böcker ifrån sig. I The Little Stranger har hon lämnat det lesbiska temat och för oss in på spöktemat istället. Jag gillar det, trots att det är en lång transportsträcka i början.
I bokens centrum står Dr Faraday, familjen Ayres och det gamla herresätet Hundreds Hall som sakta men säkert håller på att förfalla. Det är efterkrigstid och Storbritannien är på väg in i ett nytt skede.
Av en tillfällighet blir Dr Faraday familjen Ayres husläkare och fäster sig snart både vid Hundreds Hall och familjen, och då främst den oattraktiva, men smarta, dottern (men jag har hela tiden känslan av att det är kärleken till Hundreds Hall osm är starkast).
En bra bit in i boken börjar de spöklika sakerna hända och Waters strör försiktigt de underliggande suggestiva strömningarna över det som händer på Hundreds Hall. Det ÄR kusligt, men jag tycker att hon hade kunnat göra det ännu kusligare. Men som sagt så är det riktigt bra och spännande läsning. Läsning à la Hitchcock.

lördag 25 juli 2009

Thank God for BBC

Tv-mässigt har den här sommaren varit riktigt, riktigt dålig. Inte för att jag har haft tid att titta så mycket på TV, men när jag har gjort det så har det varit utomordentligt dålig TV. Men tack och lov har jag inköpt några härliga viktorianska BBC-serier. First class, really! För mig är sommaren förknippad med sånt som Bleak House, Jane Eyre och Stolthet och fördom.

torsdag 9 juli 2009

Glass i stora lass



Jag och Herr A åkte in till Kungsholmen och gick till Kungsholmens glassfabrik igår. De hade väldigt många goda smaker att välja på. Jag valde sorbet men Herr A tyckte inte att den var så god. Men sin glass gillade han. Det var jättefint väder och det kändes nästan som om vi var utomlands.
Tidigare på dagen hade jag fortsatt kampen mot gräset hemma i huset. Usch, det håller på att ta över hela vår trädgård och jag vet inte riktigt hur jag ska tackla det? Tips på någon bra gräsdöd, någon?

Kungsholmens glassfabrik


tisdag 7 juli 2009

Provläs Nattfjäril

Nu har förlaget lagt upp några sidor för provläsning på sin hemsida. Läs dem här.