lördag 12 februari 2011

A good days work

Så här är det - man åker bort och hoppas på att inspiration. Så vaknar man på ett hotell. Man behöver inte 1. Städa 2. Diska. 3. laga mat. Sen packar man ihop sina pinaler och tar sig till bibblan (som råkar vara min frizon i världen). Och sen skriver man - och det går bra. På vägen hem äter man pasta på en restaurang och ser den här skapas. Ok dag.

3 kommentarer:

Fam Andersson/Sjöstedt sa...

Du är bäst kära syster!

Mirja Ahlkrona sa...

Hej, jag är intresserad av hur du tänker kring din medverkan i Swedish-Israeli Culture Dialogue?

Israel framställer sig ofta som ett paradis för hbt-människor.
Men hur ser man på alla de queers iIsrael som behandlas som andra klassens medborgare? De som inte kan få vilka jobb som helst, som helst inte ska prata sitt språk på gatan och som möts av rasism varje dag. Jag pratar om alla palestinska/arabiska queers i Isarel. (20% av Israels befolkning är palestinier).
Israel vill heller inte tala om alla mänskliga rättigheter man dagligen kränker genom ockupationen av Västbanken och Gaza. Att Israel jobbar med rättigheter för Israeliska hbt-personer minskar inte allvaret i hur man behandlar de som lever på de ockuperade områdena.

Jag har själv varit i både Israel och i Palestina. Det som många palestinska queers på Västbanken säger ät det som skulle förbättra deras situation är att ockupationen ska upphöra. Först då kan de börja arbeta för sina hbt rättigheter. Idag måste man först och främst försöka överleva i ockupationen. (vilket innebär dagligt köande i s.k checkpoints, risk för arrestering,att ens hus rivs, att ens olivlind huggs ner etc.)

I Israel arbetar gruppen Aswad, sokm är för palestinska kvinnliga queers och transpersoner. De berättarom vilka normer som råder i den israeliska hbt-rörelsen och hur man ogärna diskusterar rasismen som finns under ytan.
www.aswatgroup.org

Queers i Palestina, Israel och har nu börjat ifrågasätta bilden som Israel vill ge av sig själva som ett gayparadis.

se filmerna Citizen Nawi
och City of Borders som handlar
om queer personer i Israel och i Palestina.

mer info: http://pqbds.wordpress.com/

http://queersagainstpinkwashing.wordpress.com/2011/03/03/upprop-fran-israeliska-queers/

Vänliga hälsningar Mirja Ahlkrona

Jessica Kolterjahn sa...

Hej Mirja,

tack för ditt inlägg. Jag ska genast läsa dina länkar.

Jessica